Zmaga v dežju

_210918-Buz-0863.jpg

Na deževni Gorski hitrostni dirki v Buzetu je Matej Grudnik prišel do druge letošnje zmage za Slovensko državno prvenstvo in osvojil tudi tretje mesto v Evropskem prvenstvu gorskih hitrostnih dirk v skupini 2.

Tradicionalna Hrvaška dirka se je odvijala 18. in 19. septembra v Istri, v kraju Buzet, kjer je nastopilo kar 187 dirkačev iz vse Evrope. To je bila že 40. izvedba dirke »Buzetski dani«, ob visokem jubileju pa se je tudi letos dirka točkovala za FIA Evropsko prvenstvo ter državna prvenstva Hrvaške in Slovenije.

Sobotna treninga sta potekala v lepem vremenu, kjer je Matej dosegel tretji čas med Slovenci ter peti čas v Evropskem prvenstvu, v nedeljo pa se je vreme povsem spremenilo in skozi cel dan je možno deževalo.  »To, da se je potrebno podati na progo brez predhodnega preizkusa po mokri podlagi, je vedno zelo riskantno. Že takoj v prvih zavojih je potrebno ugotoviti, kakšen je oprijem dežnih gum s podlago in pričeti stopnjevati tempo, kar mi je tukaj zelo dobro uspelo.«

Zaradi vse hujših vremenskih razmer je bila druga dirkalna vožnja odpovedana, zato je za končno razvrstitev obveljal le rezultat prve vožnje. Z odlično prvo vožnjo je tako Grudnik osvojil zmago v generalni razvrstitvi Slovenskega državnega prvenstva med avtomobili in bil tretji v skupini 2 FIA evropskega prvenstva.

_210918-Buz-1540.jpg