Drugo mesto v ‘generalcu’!

Po trdem boju za drugo mesto (prvo je bilo praktično že oddano), na koncu slavje za Mateja Grudnika!

Letošnja prva dirka slovenskega državnega prvenstva v avtomobilskih gorskih hitrostnih dirkah na slovenskih tleh in že četrta v letošnji sezoni je bila, kot je že običajno v Novem mestu na Gorjancih. 74 nastopajočih iz 9 držav se je dva dni borilo za čim boljše rezultate in uvrstitve na 4,3 km dolgi progi od gostišča Prepih do Velikega Cerovca.

Sobotni treningi so potekali v prijetno toplem delno sončnem in suhem vremenu, nedeljsko dirko pa je spet začinilo vreme. Zjutraj je bilo nekaj dežja in prva tekmovalna vožnja ob 10 uri se je pričela na delno mokri cesti, druga vožnja ob 13 uri pa je bila že sončna in prijetna.

Če je bilo prvo mesto za slovensko državno prvenstvo bolj ko ne oddano lanskemu prvaku z 600+ 'konjskim' dirkalnikom, pa je bil boj za ostali dve stopnički v generalni uvrstitvi slovenskega državnega prvenstva povsem odprt in zelo zanimiv, saj so nanje računali številni dirkači s precej močnimi dirkalniki.

Po tihem je na stopničke ciljal tudi Matej Grudnik, ki je bil lani tukaj tretji, toda letos je nastopil z manj konkurenčnim najetim Clio 4 CUP od ekipe Lema Racing, saj njegov novi dirkalnik Clio E1 še ni bil pripravljen za nastop. Po tesnem boju za 2. mesto v prvi vožnji, je Revozovec iztisnil vse iz sebe in dirkalnika v drugi ter uspel premagati konkurente ter zasesti končno 2. mesto v generalni razvrstitvi za državno prvenstvo.