Prva dirka, prva zmaga!

Prva dirka z novim dirkalnikom Clio E1 se je za Matej Grudnika razpletla na najboljši možni način, z zmago v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva.

Letošnja prva dirka slovenskega državnega prvenstva v avtomobilskih gorskih hitrostnih dirkah na slovenskih tleh je privabila kar 146 nastopajočih iz 9 držav, ki so se pretekli vikend potegovali za najboljše rezultate na 4,3 km dolgi progi od gostišča Prepih do Velikega Cerovca. Že sobotni treningi so napovedovali brezkompromisnost vseh dirkačev, kar se je opazilo v številnih izletih s ceste in odstopih. V nasprotju s preteklimi leti pa tokrat ni bilo dežja, ravno nasprotno, celoten vikend je bilo peklensko vroče, kar je bil še dodaten napor za vse dirkače.

Na nedeljski dirki so se za vrh slovenskega državnega prvenstva udarili številni dobri dirkači, in razlike so bile vseskozi zelo majhne. Po tesnem boju je na koncu slavil Matej Grudnik, ki je, kljub poporodnim težavam novega dirkalnika, uspel na prvi dirki stopiti na najvišjo stopničko in zmagati v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. Poleg tega, pa je osvojil še 3. mesto v generalni razvrstitvi evropskega pokala med avtomobili.

"Izjemen izkupiček prve dirke! Imeli smo sicer kar nekaj poporodnih težav, kar je logično, vendar smo jih v večini zelo uspešno reševali. Pred dirko dirkalnika nismo uspeli konkretno preizkusiti, saj v Sloveniji niti nimamo primernega dirkališča. Kakor koli smo na koncu bili dovolj hitri, da smo uspeli zmagati in na najlepši možen način začeli zgodbo z novim dirkalnikom," je po dirki povedal Matej.

64457903_2368578133181070_2897044213831041024_o.jpg