Ilirska Bistrica 2020

Prva letošnja gorska hitrostna dirka Ilirska Bistrica 2020 je potekala v znamenju obilnih padavin, neurja in tehničnih težav, a je kljub slednjemu na koncu Mateju uspelo postaviti tretji čas zadnje tekmovalne vožnje.

Po daljšem premoru v svetu dirkanja, je končno prišla prva gorska hitrostna dirka, in sicer GHD Ilirska Bistrica 2020. Le-ta je, na žalost dirkačev, potekala v znamenju slabega vremena, dežja, toče in neurja. Organizatorji so med dvema tekmovalnima vožnjama morali celo s ceste očistiti polomljene veje in naplavljeno blato in pesek. A kljub vsemu jim je uspelo dirko speljati v celoti.

Mateju Grudniku in njegovemu dirkalniku ta dirka ni bila ravno pisana na kožo. Poleg tehnične specifike proge, kjer je veliko pospeševanj iz počasnih zavojev in pogon na zgolj prednji par koles, ob tej moči motorja, ne daje zadostnega oprijema, je svoje dodala še mokra podlaga, ki je stanje še poslabšala. Poleg tega, pa se je Revozovec soočal še s tehničnimi težavami.

«V prvi tekmovalni vožnji sem imel precej tehničnih težav, saj je štartna elektronika zatajila in vozilo je na štartu ugasnilo. Škoda, saj sem si po 2. času na treningih obetal boljši rezultat. A kakorkoli, sem na zadnji tekmovalni vožnji dosegel 3. čas v generalni razvrstitvi za Slovensko Državno prvenstvo, kar pa je vseeno vzpodbudno glede na številne tehnične probleme preteklega vikenda.« je povedal Matej in še dodal: »Sedaj po dirki je ključno, da zberemo vse misli, podatke in naredimo analizo ter odpravimo napake, da bomo lahko na naslednji dirki napadli vrh.«

MG-Ilirska_1.JPG