2. mesto vredno kot zmaga

Po izredno težavnem in napornem obdobju pred dirko je Mateju Grudniku in ekipi le uspelo zadnji trenutek pripraviti dirkalnik za dirko ter doseči 2. mesto v Evropskem pokalu FIA skupini 2 ter prav tako 2. mesto v generalni razvrstitvi Slovenskega državnega prvenstva.

"Če bi mi kdo en teden pred dirko rekel, da bomo v nedeljo stali na zmagovalnem odru, bi mu rekel, da ni ravno trezen. Še v ponedeljek je bil motor razstavljen na prafaktorje, saj so nam manjkali bati, prav tako pa tudi nismo imeli vseh delov za menjalnik," opisuje Matej dogajanje v zadnjem tednu. 

Kljub temu, da je bilo delo na dirkalniku zaključeno v noči iz petka na soboto, je ekipi uspelo pripeljati Clia E1 s štirikolesnim pogonom na dirko ter odpeljati prve testne kilometre na sobotnih treningih. Vožnje žal niso minile  brez poporodnih težav, a je Grudnik vseeno končal dan z 2. najboljšim časom.

Nedeljsko dirko je malo popestrilo tudi vreme z rahlimi padavinami, pri čemer je bilo glavno vprašanje ali prevzeti riziko in po delno mokri cesti peljati z gumami za suho progo ali ne. Tvegana taktika z gumami za suho se je Mateju izplačala in mu prinesla najhitrejši čas v drugi dirkalni vožnji ter skupno 2. mesto v seštevku vseh treh voženj. Zaostanek za prvouvrščenim je znašal le dobri 2 sekundi.

"Dirkalnik je izjemen in ima še ogromno potenciala. Na tej driki ga niti približno nismo uspeli izkoristiti vsega, tako tehnično kot tudi vozniško. Se že veselim vseh prihodnjih nastopov, kjer bo Clio E1 še bolj izpopolnjen."