Epski preobrat in 1. mesto

Kljub temu, da je po prvi vožnji zaostajal za slabo sekundo za najhitrejšim in bil šele tretji, je Matej Grudnik v drugi vožnji napadel na vso moč in ugnal vso konkurenco ter zmagal z naskokom.

Gorska hitrostna dirka Podnanos je bila izvedena prvič, kar pomeni, da je bila neznanka za vse dirkače. V lepem vremenu je izredno hitra, 4,7 km dolga, proga ponujala zelo atraktivne in tehnične odseke.

Že na treningih je bilo videti, da bo boj za prvo mesto zelo napet med tremi dirkači. Najhitrejši na treningih je bil sicer Grudnik, ki pa je v prvi dirkalni vožnji naredil napako in zaostal za obema konkurentoma za 0,9 sekunde. V drugi dirkalni vožnji je napadel na vso moč in odpeljal brez napake, kar je na koncu zadoščalo za 1. mesto s 3 sekundnim naskokom.

»Proga je bila izredno hitra in zelo tehnična. Ključnega pomena je bilo imeti dobro linijo in nesti čim več hitrosti čez vsak zavoj. Prva vožnja ni najbolje uspela, saj sem v drugem zavoju naredil napako, kjer me je odneslo počez, pri tem pa sem izgubil dobro sekundo. Za drugo vožnjo smo malo popravili optiko podvozja in napadli na vso moč, kar se je na koncu dobro obrestovalo,« je komentiral Grudnik.