GHD Gorjanci 2017

Celoten mesec junij v prvenstvu gorskih hitrostnih dirk seveda vedno diši po Gorjancih. To je še bolj izrazito v Novem mestu in okolici, kjer je že dva tedna prej čutiti dirkaško vzdušje. Prihajajoči vikend, 17. in 18.6., se bo tako znova del glavne ceste na relaciji Novo mesto - Metlika spremenil v dirkaško progo.

"GHD Gorjanci … zopet bo veselo (smeh). Se mi zdi, da je vsako leto bolj zabavno, boljše vzdušje in več gledalcev. Zame osebno je to res dirka, kjer se, kljub temu da ne stanujem tukaj, počutim kot doma. Vsakokrat sem presenečen koliko navijačev imam,«je dejal Matej Grudnik, ki bo letos nastopil z enakim dirkalnikom kot lani.

»Že lani sem z mojim Cliom 4 E1 bil zelo blizu vrha v generalni razvrstitvi v slovenskem državnem prvenstvu, a je nato po čudnem spletu okoliščin vse splavalo po vodi. Za letošnjo dirko smo si zadali cilj priti z novim, hitrejšim dirkalnikom – prav tako Clio 4, vendar nam je žal zmanjkalo časa za dokončanje dirkalnika. Več o novem dirkalniku pa prihodnjič, ko bo stvar že bolj aktualna.«

Tudi letos je lista prijav precej mamljiva, saj je prijavljenih 112 dirkačev iz 9 različnih držav, ki se bodo podali na 4,3 km dolgo progo med Dolnjo Težko Vodo in Velikim Cerovcem. Trasa je v slovenskem državnem prvenstvu zelo specifična, saj je kljub temu, da ima najvišjo povprečno hitrost, zelo tehnična. To pomeni, da sama surova moč dirkalnikov ne pride toliko do izraza in se da precej nadoknaditi s samo tehniko vožnje.

»Kot zaposleni v Revozu sem vesel, da tako kot vsako leto tudi letos sponzoriramo to dirko ter da na ta način prispevamo nekaj za domače okolje in omogočimo izvedbo dirke na vrhunskem nivoju,« je zaključil Matej.



Program:

Petek: 12h-19h – Tehnični pregledi in verifikacija

Sobota: 11h- 18h – Trening vožnje 1, 2 in 3.

Nedelja: 10h – Dirka prvi tek; 13h Dirka drugi tek ter ob 17h podelitev pokalov