Za zaključek še zmaga in najhitrejši krog

57fa9199c623d_432_500.jpg

Naš najhitrejši dirkač v Renaultovem dirkalniku Matej Grudnik je uspešno nastopal na 1. Nagradi v avto kronometru, ki se je dogajala na dirkališču Gaj. 

Veselje v ekipi V-Racing je bilo upravičeno, saj je zmagal tako v skupini 4 kot tudi dosegel najhitrejši krog, za kar je dobil poseben pokal.

»Odpeljati smo morali štiri kroge, kar je bilo približno 2,2 kilometra. Čeprav sem bil malce nenatančen, saj sem z Renaultom Cliom RS v dveh tekmovalnih vožnjah skupaj podrl šest stožcev in si s tem pridobil kar 12 sekund časovnega pribitka (podobno kot v avto slalomu vsaj podrt stožec pomeni dve sekundi pribitka), sem vse nadoknadil s hitrostjo. Čeprav sem bil sam nase jezen, da nisem bil preveč natančen, pa sem bil dovolj hiter, da sem dosegel najhitrejši krog,« je dejal Grudnik.

Ob tem je še poudaril, da si organizator oziroma tisti, ki stojijo za tem projektom zaslužijo pohvalo, saj je pot še dolga, vendar je napredek viden in zato odkritosrčno upa, da bo projekt uspel. Po tem uspešnem nastopu na poligonu ob Cerkljah ob Krki se Velenjčan odpravlja na zaslužen dirkaški dopust, vendar bo vse prej kot poležavanje do prihodnje sezone. Že sedaj bodo namreč v ekipi V-Racing zavihali rokave in začeli s temeljitejšo predelavo Clia RS, da bo prihodnjo sezono v gorskih dirkah konkurenčen tudi najmočnejšim dirkalnikom.