GHD Gorjanci 2015: Zmagoslavje za Grudnika

Letošnja gorska hitrostna dirka je prinesla vrsto uspehov za Mateja Grudnika in ekipo V-Racing: Zmaga v kategoriji A-1600, 2. mesto v generalni razvrstitvi za slovensko državno prvenstvo, 3. mesto v FIA prvenstvu skupine A generalno ter 3. mesto v avstrijskem državnem prvenstvu v diviziji 2.

Ta vikend smo bili ponovno priča izjemni gorski hitrostni dirki na najvišjem nivoju. Poleg številne dirkaške zasedbe in odlične organizacije, so tudi tokrat velik del prispevali gledalci in navijači, ki so kot vsako leto pričarali izjemno vzdušje. Vreme tokrat ni bilo najbolj naklonjeno, saj je sobotni tretji trening zaradi obilnega dežja odpadel, je pa bilo toliko lepše vreme na nedeljski dirki, kjer je nastopilo 108 dirkačev iz 8 držav in med katerimi je bila tudi letos ekipa V-Racing z Matejem Grudnikom.

Po uspešnih sobotnih treningih, kjer je v nasprotju z lani ostal Twingo R2 EVO nedotaknjen, je sledila nedeljska dirka. Zaradi sobotnega dežja je bila proga zjutraj še precej vlažna, a kljub drseči podlagi je Matej začel odločno in si že v prvi vožnji priboril majhno prednost v svoji kategoriji A-1600, ki je v drugi vožnji z osebnim rekordom proge, le še povečal.

Končni rezultat Mateja in ekipe je bila torej zmaga v kategoriji A-1600, 2. mesto v generalni razvrstitvi za slovensko državno prvenstvo, 2. mesto v diviziji 3 slovenskega pokalnega prvenstva, 3. mesto v FIA prvenstvu skupine A generalno ter 3. mesto v avstrijskem državnem prvenstvu v diviziji 2.

"Poleg moje ekipe, ki je zopet opravila odlično delo, moram ponovno izpostaviti navijače in navijačice. Ne vem kako jim uspe, ampak vsako leto je bolj pestro in zabavno. Dirkalnik je deloval brezhibno zato sem lahko užival v vožnjah in med drugim tudi dosegel svoj rekord proge," je po dirki dejal Matej.