Za uvod kar drugo mesto!

Na letošnji prvi gorski dirki, ki je veljala za državno prvenstvo, je Matej Grudnik pokazal ves potencial novega dirkalnika. S povsem novim Renaultom Cliom RS je na dirki Stubičke Toplice 2016 osvojil odlično drugo mesto v generalni razvrstitvi slovenskega prvenstva!

»Odlično, nisem pričakoval tako visoke uvrstitve že na uvodni dirki, saj imajo tekmeci precej močnejše dirkalnike. Clio RS je deloval brez težav, presenetilo pa me je, kako miren je v primerjavi s Twingom R2 EVO. Pa tudi sicer, ko pretiravaš, ne ugrizne, kot radi dirkači rečemo v žargonu; pri zdrsu zadka ga zlahka popraviš z volanom, pri podkrmiljenju pa se rešiš zgolj z dodajanjem plina. Očitno smo šli s spremembami geometrije podvozja v pravo smer, saj je lega izvrstna,« je dejal presrečni Grudnik.

»Proga na dirki Stubičke Toplice je bila kar težka, saj je nekaj ovinkov na začetku povsem enakih, pa tudi sicer sem kljub srednje hitri konfiguraciji kar trikrat pretaknil v šesto prestavo. S stališča dirkača je bila organizacija te hrvaške dirke dobra, zato lahko rečem, da je za nami lep konec tedna,« je še dodal.

Prihodnja dirka za DP bo zadnji konec tedna v maju v italijanskem Verzegnisu.