Z izboljšano aerodinamiko med italijansko elito

Ta konec tedna se bo slovensko državno prvenstvo v gorskih dirkah nadaljevalo v Italiji, točneje na gorski dirki Verzegnis 2016.

Naša letošnja druga dirka bo potekala skupaj s številnimi prvenstvi in pokali (IHCC – FIA International Hill Climb Cup, FIA CEZ Historic, italijansko prvenstvo CIVM, italijanski pokal TIVM - sever, pokal Triveneto-Slovenija, prvenstvo Triveneto, prvenstvo Friuli Venezia Giulia), zato ne čudi, da je prijavljeno več kot 300 dirkačev iz številnih evropskih držav. Med njimi tudi 21 dirkačev, ki nastopa v našem domačem prvenstvu, in eden od tistih, ki računajo na visoko uvrstitev v svojem tekmovalnem razredu in v skupni razvrstitvi državnega prvenstva je tudi Velenjčan Matej Grudnik s svojim hitrim dirkalnikom Renault Clio RS.

»Proga je zame povsem nova, saj nisem še nikoli vozil na tej dirki. Pred tednom dni sem se prvič popeljal po njej in moram priznati, da mi je precej všeč. Zelo razgibana, od hitrih do počasnih odsekov s tehnično bolj oziroma manj zahtevnimi deli. Mislim, da bo zelo zanimivo,« je dejal Grudnik.

Kako pa napreduje predelava novega dirkalnika, ki naj bi imel na koncu kar 300 'konjev'? »Na avtomobilu žal še nismo uspeli narediti predelav za povečanje moči, saj imamo nekaj težav glede pridobitve sestavnih delov za predelavo. To pa še ne pomeni, da smo sedeli križem rok. Naredili smo nekaj manjših stvari za izboljšanje lege in aerodinamike, kar naj bi izboljšalo hitrost v ovinkih,« je še dodal.

Dirka se odvija severno od Vidma nedaleč od slovensko-italijanske meje, zato se ob 5,640 kilometra dolgi progi pričakuje tudi precej slovenskih navijačev. Tako sobotna treninga kot nedeljski dirki se začneta ob 9. uri dopoldne.

Na premierni dirki je kljub zgolj 230 'konjem' osvojil drugo mesto v skupni razvrstitvi, zato v ekipi V-Racing veje optimizem tudi pred italijansko preskušnjo.