Zmaga in slovenski rekord proge!

Mateju Grudniku je kljub nekaj težavam, s trudom in naporom uspelo zmagati na Gorski hitrostni dirki Ilirska Bistrica v Slovenskem prvenstvu ter v zadnji dirkalni vožnji postaviti slovenski rekord proge.

GHD Ilirska Bistrica je dogodek s številno dirkaško zasedbo, ki je tokrat štela preko 200 dirkačev na samem štartu. Skupaj s sončnim vremenom in velikim občinstvom je bil lep vikend zagotovljen.

Za Mateja in ekipo je bil teden pred dirko precej pester, saj so opravljali testiranja in odpravljali težave, ki so se pojavljale pri tem. Z veliko truda in motivacije so opravili delo do dirke in pripeljali dirkalnik do štarta. Tekom celotnega vikenda so jih pestili številni manjši problemi, ki so povzročali nemalo nervoze. Na koncu je tehnika vendarle zdržala do cilja in zaslužene zmage.

»Imeli smo nekaj težav, ki sicer niso vplivale na performanse avta, so pa povzročale precej dekoncentracije na progi in je bilo težko zložiti idealno vožnjo. Ne glede na to, je dirkalnik na progi delal vrhunsko. Zelo sem vesel, da so vse nadgradnje, ki smo jih naredili čez zimo prišle do izraza in pokazale precejšen napredek v hitrosti. V zadnji vožnji so se stvari še malo bolje poklopile in tudi čas vožnje je pokazal hitrost avtomobila.«