GHD Podnanos kljub težavam 1. in 3. mesto

Čeprav je bilo nemalo težav čez celotni dirkaški vikend je Mateju Grudniku in njegovi ekipi na koncu le uspelo pripeljati dirkalnik do cilja in doseči 1. mesto v skupini PF1 in 3. v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva.

Pretekli vikend, 6. in 7. julija, se je po ovinkih Podnanosa odvijala 3. dirka GHD Šraml. Prijavljenih je bilo 126 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Češke, Srbije in Avstrije.

Tokrat se je dirke udeležil tudi Matej Grudnik s svojim Renault Cliom E1. Pred začetkom vikenda je veljal za favorita, saj je v zadnjih dveh letih nanizal že dve zmagi v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva GHD. Sam pa je vedel, da bo tokrat težko zmagal, saj se je čez zimo z ekipo lotil novih nadgradenj svojega dirkalnika. Zamenjali so elektroniko in kable, spremenili aerodinamiko, zmanjšali težo vozila itd. Predelava vozila se je iz zime podaljšala do poletja in tako je zmanjkalo časa za testiranje vozila pred dirko.

Matej je že komaj čakal, da preizkusi sadove trdega dela tudi na progi. Ekipa je zadnje dni pred GHD Šraml delala dan in noč, da so avto pripravili na tekmovanje. Kljub temu, da avto ni nov, pa so se med vožnjo pojavile poporodne težave nadgradenj. Kar nekaj problemov so imeli tudi v času dirke, ki pa so jih uspeli rešiti in se pripeljati do cilja. Matej je tako osvojil 1. mesto v skupini PF1 in 3. mesto v generalni razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva.

“Pred dirko smo vedeli, da nismo 100% pripravljeni vendar smo se kljub temu odločili nastopiti, saj edino na ta način vidiš, če so še kje kakšne težave. In ja, bilo jih je veliko. Čeprav ni ravno vrhunski rezultat smo v ekipi zadovoljni, da smo sploh prišli do cilja ter da smo dosegli stopničke tudi v generalni razvrstitvi. Sedaj gledamo samo še naprej in se osredotočamo na pripravo dirkalnika za naslednjo dirko.”