Čedad 2020

201003-Civ-0621.jpg

Nalivi, megla, toča, tehnične težave ter dirkaška napaka, je veliko pojmov, ki opisujejo Gorsko hitrostno dirko Čedad (IT) 2020. Rezultat le-te je 4. mesto Mateja Grudnika v drugi dirki Slovenskega državnega prvenstva.

Za 188 dirkalnikov iz cele Europe so bili sobotni treningi v znamenju izredno težkih razmer. Poleg obilnega deževja je bila prisotna še gosta megla, zaradi katere je bilo na ozki in zaviti 7 kilometrski progi dirkanje še nevarnejše. »Dirkalnik je v soboto delal v redu, težave smo imeli zgolj s prenosom moči na podlago, saj so zaradi drsečega asfalta pnevmatike težko našle oprijem,« je dejal Matej.

V nedeljo se je vreme stabiliziralo in posledično so razmere dopuščale hitrejše vožnje. »Začel sem zelo napadalno, vendar sem žal bil precej prehiter že v drugem hitrem zavoju. Pri visoki hitrosti je dirkalnik zavrtelo za 180 stopinj pri čemer sem z zadkom trčil v ograjo. Na srečo so bili vitalni deli nepoškodovani,« je Matej opisal nesrečo prve nedeljske tekmovalne vožnje.

Druga tekmovalna vožnja je za Grudnika minila brez incidentov vendar z nekaj tehničnimi težavami. Dirkalnik je občasno izgubljal vžig in moč, kar pa je na koncu vseeno zadostovalo za 4. čas v Slovenskem državnem prvenstvu.

201003-Civ-2614.jpg