Test za krožne dirke

Matej Grudnik s svojim dirkalnikom Renault Clio RS ne bo nastopal na krožnih dirkah, bo pa to soboto nastopal na promocijski dirki v Cerkljah ob Krki.

»Dirkališče potrebujemo, pa naj bo govora o krožnih dirkah ali poligonu, kjer lahko tudi jaz preskusim dirkalnik pri večji hitrosti. Zato smo se z ekipo V-Racing z zadovoljstvom odzvali na izziv, ki so ga poimenovali avto kronometer in ki bo prvič izveden v soboto na dirkališču Gaj, nekdaj poznanim tudi kot Mobikrog,« je dejal Grudnik.

1. Nagrada v avto kronometru se bo odvijala 8. oktobra od 10. do 18. ure. Čeprav ne bo štela za nobeno prvenstvo in bo izpeljana zgolj na delu bodočega dirkališča, se pričakuje veliko dirkačev, ljubiteljev avtomobilskega športa in tudi nekaj novinarjev. »Nimam ambicij v krožnih dirkah, vendar vidim prireditev kot možnost promocije avtomobilskega športa v Sloveniji, ki potrebuje vsaj eno pravo dirkališče,« je še dodal 'Revozovec', ki je letos zmagal v skupni razvrstitvi državnega prvenstva na dirki evropskega prvenstva v Buzetu.

Pri AŠ2005 poskušajo znova obuditi dirkališče, kjer so bile dirke že v preteklosti in ima velik potencial za organizacijo krožnih dirk. Če hoče avtomobilski šport napredovati, potrebuje poligon, saj tudi nogometaši ali smučarski skakalci ne nastopajo na travnikih. Dovolj poveden je že podatek, da imajo vse naše sosednje države vsaj eno dirkališče.