1. mesto v 'generalcu'!

Zgodilo se je tisto, kar smo mogoče pričakovali za prihodnjo sezono, ko bo Matej Grudnik nastopal s precej predelanim dirkalnikom Renault Clio RS: zmaga v skupni razvrstitvi dirke za državno prvenstvo! In to celo na letošnji zadnji gorski dirki za evropsko prvenstvo, kar daje uspehu še poseben čar!

Kot vsako leto, so tudi letos »Buzetski dani« pričarali pravi spektakel. Čeprav je to vsakoletna stalnica te 5001 meter dolge gorske hitrostne dirke, človek ob več tisoč glavi množici ne more ostati ravnodušen. Prav tako je bila osupljiva štartna lista, saj se je na njej zvrstilo kar 247 dirkačev iz 13 držav.

„Izredno sem vesel svoje premierne zmage v skupni razvrstitvi dirke državnega prvenstva, saj so bile razmere precej težke, še posebej v drugi, deževni vožnji,“ je dejal mladi Grudnik, ki je prav na mokrem asfaltu nad hrvaškim Buzetom premagal vse tekmece v močnejših in predvsem štirikolesno gnanih dirkalnikih. 
„Glede na to, da sta bila obe vožnji treninga in prva tekmovalna vožnja po suhem, je bilo potrebno na koncu kar tvegati, saj za 'tipanje' ni bilo časa,“ je povedal recept za zmago, vsekakor pa največji pokal na predzadnji dirki za letošnje državno prvenstvo v gorskih dirkah obeta zanimivo sezono 2017, ko bo Velenjčan sedel v še zmogljivejšem Cliu RS.