Matej Grudnik na hrvaški spektakel

Matej Grudnik iz kluba V­-Racing se z dirkalnikom Renault Clio RS odpravlja na Hrvaško, kjer bo ta konec tedna zadnja letošnja gorska avtomobilska dirka za evropsko prvenstvo.

Dirka, ki zaključuje letošnjo evropsko prvenstvo, velja hkrati tudi za prvenstvo Slovenije, kjer je Grudnik v generalni razvrstitvi letos že dvakrat stal na stopničkah.

Dirka Buzetski dani 2016 velja za pravo poslastico, saj je prijavljeno kar 250 dirkačev iz številnih držav, ki lahko pričakujejo pravo dirkaško zabavo. Gledalci namreč z glasnim vzklikanjem, petjem in prižganimi baklami poskrbijo za noro vzdušje, ki se ga ne bi sramovali niti na največjih nogometnih tekmah.

„Te dirke se res veselim, saj je res ogromno gledalcev, ki številnim dirkačem pripravijo prelepo vzdušje,“ je dejal Grudnik, ki ima na cesto nad Buzetom lepe spomine. Tam je pred dvema letoma z dirkalnikom Renault Twingo R2 osvojil tretje mesto v kategoriji do 2.000 kubičnih centimetrov za slovensko DP, zato upa, da bo uspešen tudi letos.

„Čeprav letošnje sezone še ni konec smo v ekipi z mislimi že v prihodnji sezoni, ko bomo na startu z bolj predelanim dirkalnikom,“ obljublja naš adut, ki je tudi ambasador znamke RS v Sloveniji.