Napetost pred domačo dirko raste

Matej Grudnik je resda Velenjčan, ki živi v Ljubljani in dela v Novem mestu, vendar so prav Gorjanci njegova domača dirka. Ker že veliko let nastopa z Renaultovimi dirkalniki, njegov delodajalec Revoz pa je že tradicionalni sponzor te dirke, mu je gorska dirka na Gorjance najbližja in tudi najljubša.

»Prav gotovo je dirka na Gorjance vrhunec moje dirkaške sezone, saj se na njej počutim zelo domače. Nekaj prispeva bližina Revoza, kjer delam kot strojni inženir, nekaj pa navijači, ki naredijo prav posebno vzdušje. Prepričan sem, da bo tudi letos podobno, saj je prijavljeno kar 112 dirkačev iz številnih evropskih držav,« je dejal Grudnik, ki pa na žalost ne bo nastopal s predelanim motorjem. »V Cliu RS ne bo še močnejšega motorja, saj pogajanja z Renault Sportom še trajajo. Zato bo treba pač bolj pogumno, ni druge rešitve,« je v smehu dodal.

Ponavadi je bil s Twingom RS na tej dirki zelo hiter (predlani tretji v skupni razvrstitvi državnega prvenstva, lani pa kar drugi!), zato pričakuje, da bo tudi letos. »Malce me tolaži dejstvo, da na tej progi ni tako pomembna moč dirkalnika, čeprav ni zanemarljiva. Na žalost pa bo letos dvojna šikana, zato ne bom mogel primerjati časov s Twingom,« je že premišljeval o rezultatu.

Dirka, ki so jo prvič organizirali že davnega leta 1951, se bo letos odvijala v soboto (18.06., tri vožnje treninga) in nedeljo (19.06., dve tekmovalni vožnji). Ker poleg slovenskega državnega prvenstva velja še za avstrijsko prvenstvo, evropski FIA gorski pokal in evropsko prvenstvo starodobnih dirkalnikov, bo prava paša za oči in balzam za ušesa.