V kaotični dirki tretje mesto

V italijanskem Verzegnisu se je odvijala letošnja druga prireditev za državno prvenstvo v gorskih dirkah. Čeprav so imeli organizatorji ogromno težav so naši dirkači vseeno odpeljali eno tekmovalno vožnjo, medtem ko zaradi naliva dirkači formul in prototipov sploh niso tekmovali! Matej Grudnik si je z dirkalnikom Renault Clio RS privozil tretje mesto v skupni razvrstitvi slovenskega prvenstva!

Na progi, ki ima dober asfalt in s tem tudi primeren oprijem, se je pomerilo več kot 300 dirkačev iz številnih evropskih držav. Čeprav je bila prireditev izpeljana že 47., so imeli organizatorji najprej težave z radijskimi povezavami, nato pa je prišlo do zamude še zaradi številnih nesreč in popravil varovalne ograje. »Del organizacije je bil zelo dober, saj smo imeli rezultate na cilju, ponudili pa so tudi vmesne čase, po drugi strani pa so imeli res veliko težav, ki jih ne bi pričakovali od tako izkušenih organizatorjev,« je dejal Grudnik, ki je znova stal na zmagovalni stopnički. Tokrat na tretji.

»Z rezultatom sem zadovoljen, saj je glede na zmogljivosti dirkalnika to največ, kar sem lahko dosegel. Pred mano sta bila le aktualni prvak Bubnič z Lancio in Madžar Hernadi z Mitsubishijem, ki je kot edini tujec prijavljen v naše prvenstvo. Oba vozita močnejša dirkalnika, zato sem s tretjim mestom zadovoljen. Dirkalnik je delal brez težav in tudi nadgradnja, ki smo jo naredili pred dirko, se je izkazala. Lega je sedaj še boljša pa že prej je bila odlična,« je poudaril Velenjčan.

Znova so se izkazali številni gledalci, ki so s pravim italijanskim temperamentom naredili vrhunsko vzdušje. Prihodnja dirka bo za ekipo V-Racing zelo pomembna, saj se bo od 18. do 19. junija dirkalo na Gorjancih. Tudi tam se pričakuje veliko gledalcev in odlično vzdušje!